Les nostres companyes d’oficina la Gemma i la Montse van viatjar a l’Iran el mes d’abril passat i van recórrer el país des de Teheran fins al litoral del Golf Pèrsic. En aquesta pàgina ens donen la seva opinió sobre algunes de les preguntes habituals que fem quan valorem un possible viatge a l’Iran

És segur viatjar a l'Irán?

Definitivament SI.  L’Iran és un país segur pel visitant.
Les nostres preocupacions (i si passejant em cau el mocador?; em veuràn com una bestiola rara per ser dona estrangera viatjant sola?) van desaparèixer de seguida. El respecte cap a nosaltres ha estat absolut en tot moment.

Al llarg del viatge trobem gent pro-govern i també anti-govern; n’hi ha de molt religiosos i altres que no ho són en absolut… gairebé com a casa nostre.

El Mocador (o perquè no portar-lo és un gest revolucionari)

A l’Iran, les dones han de cobrir el cabell amb un mocador, però no ens va semblar que això fos una de les preocupacions prioritàries de la societat iraniana (que són moltes).

La realitat és que hi ha llocs on TOTES les dones porten mocador, uns altres on ALGUNES no el porten, i en uns altres veiem a MOLTES sense ell. La nostra impressió és que no portar el mocador és una (valenta) manera de protesta.

El Bella Ciao

un himne de llibertat i resistència universal

Primer el van cantar els partisans italians, després els estudiants del maig del 68’, també al Xile d'Allende... i ara és el torn dels joves iranians.

És convenient viatjar a l'Iran?

És ètic viatjar a països on no es respecten els drets humans?

Entenem la postura contraria, però nosaltres som partidaris del si. I no per motius conceptuals o filosòfics, sinó perquè coneixem l’efecte que el turisme produeix a la població local:  Entrada de diners (directe) i accés a maneres de pensar diferents.

I el mateix a l’inrevés; el visitant veu com els tòpics cauen, perd la por i guanya en tolerància

Mancances: L'embargament internacional

L’accés a les xarxes socials està limitat, però no és impossible; el visitant pot fer-se amb una VPN abans d’arribar al país per a poder utilitzar-les, encara que no amb la fluïdesa a la qual estem acostumats.  Tot i que les restriccions no ho posen fàcil, el món digital a l’Iran és molt actiu. 

Les sancions econòmiques afecten especialment les famílies iranianes; una cosa semblant al que succeeix a Cuba i que l’expresident Obama va denunciar: Després de 40 anys de sancions, el govern es manté aparentment immutable, i és la societat la que sofreix mancances. Són les sancions realment útils per a canviar l’ordre polític?

Viatjar a l'Iran

Si us interessa viatjar a l’Iran, ja podeu triar entre la ruta clàssica (un valor segur) o una aventura extraordinària que ens porta del desert a les aigües del Pèrsic

Irán clásico

L’imprescindible. Un viatge monumental i culturalment intens. Per a qualsevol moment de l’any.

Desierto de Lut y islas del Pérsico

L’inesperat. Un viatge espectacular que discorre pels límits del turisme. Només d’octubre a abril

Comparteix aquest article amb els teus amics!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Artículos relacionados

El Festival de Surva, una experiencia pagana en Bulgaria

Viajamos al festival de Surva en la ciudad de Pernik, Bulgaria. Este festival de ritos paganos se emplaza a pocos kilómetros de la capital. Un espectáculo en forma de desfile que enaltece los valores nacionales a la vez que ahuyenta los malos espíritus y garantiza la prosperidad de sus tierras conreadas.

Leer más »

En el desierto, deja solo tus pisadas

Entonces te invitamos a leer este documento donde indicamos algunas actitudes y gestos simples a fin de viajar de manera responsable por el desierto y respetar su patrimonio natural y cultural.

Leer más »

Montes Taurus, Turquía más allá de Capadocia

Situados en la zona sur de Turquía los Montes Taurus son una importante cordillera montañosa que se extiende a lo largo de aproximadamente 560km. Geográficamente paralelos al Mar Mediterráneo actúan como una barrera natural entre planicies costeras y el interior de la península de Anatolia.

Leer más »