Error processing SSI file
Autor foto: M.D. Martí

Fa ja més de 30 anys que recorrem el món a la recerca de llocs extraordinaris i de noves idees sobre les quals treballar. L'objectiu és conèixer no només aquells llocs grans i cèlebres que justifiquen per si sols el viatge, sinó també aquells altres llocs o gent, no menys interessants, que solen quedar fora de les rutes habituals. Els resultats d'aquesta combinació són formidables, tot i que requereixen d’una certa complicitat per part del viatger. Sortir dels camins més freqüentats pot no ser senzill, però sovint es converteix en una de les millors experiències del nostre particular quadern de viatges.

Hi ha qui defineix aquest tipus de viatges com "d'aventura"; d’altres prefereixen el terme "alternatius". Fins i tot "turisme sostenible" s'ha convertit en un concepte habitual. I es que es fa difícil trobar una etiqueta per a una programació de més de 200 rutes. Com definir un viatge que discorre per llocs amb prou feines cartografiats? O la sensació de trobar-se a només cinc metres d'un goril•la de més de 200 kg? Persones totalment alienes a l'astronomia van acabar abraçats als seus emocionats companys després d'observar un eclipsi per primera vegada.

En definitiva, podríem dir que ens falta vocabulari per etiquetar aquestes experiències (el màrqueting turístic va quedar com a assignatura pendent), però coneixem els llocs on poder viure-les, i disposem de l'experiència necessària perquè projectes d'aquesta envergadura es puguin dur a bon terme.

A més a més, a part del "know how" que donen aquests més de 30 anys, hi ha unes característiques comunes a la majoria de rutes que faciliten que el viatge entri dins la categoria d'inoblidable. Viatjar en grups reduïts és una d'elles, que _ els itineraris incloguin caminades i llocs fora de les rutes habituals també ho és, igual que la recerca d'un confort raonable durant el viatge, en llocs on les infraestructures són molt limitades.

 
Error processing SSI file
Error processing SSI file