Primer premi fotografia 2009

David suñol > “Baby pollution” > Vietnam i Cambodja

 
Una altra edició espectacular
Tres-cents dotze participants que, a raó de tres imatges cadascun, fan un total de més de nou-centes fotos.

Tornem a comptar amb un jurat excepcional; David Airob és la persona que aquest any decideix els resultats finals. David és actualment Redactor Cap de fotografia del diari "La Vanguardia", cofundador del Centre de Fotografia Documental de Barcelona i col·laborador de revistes internacionals com Estafi-Life, Paris Match, Der Spiegel, etc. Des d'aquest link pot accedir-se al seu blog: http://airob.blogspot.com.

Com a organitzadors, intentem que la decisió final sobre els premis la tingui algú de prestigi dins del món de la fotografia; alguna cosa que ens sembla un petit reconeixement cap als participants. Considerem un privilegi que reporters com Albert Bertrán, Sergio Car, Bru Rovira o David Airob, acceptin actuar com a jutges.

I a la vista dels resultats dels últims anys, una pregunta ens crida l'atenció: Tenen els professionals del periodisme un criteri semblant en escollir la imatge guanyadora? És a dir, si el jurat anessin fotògrafs dedicats al retrat, o a la publicitat, serien diferents les obres premiades?

Aquesta reflexió l'origina el fet que gairebé cap de les fotografies premiades en les últimes edicions ha estat portada del nostre catàleg de viatges. Detall curiós si pensem que el concurs va néixer amb l'objectiu d'aconseguir imatges per al catàleg de V.Tuareg. La realitat és que el concurs ha superat àmpliament aquesta finalitat i s'ha convertit en una excel·lent mostra de la nostra mirada al món exterior; als paisatges, monuments i gents; al que és diferent.

Estem orgullosos que això sigui així i esperem poder organitzar pròximament una exposició amb una selecció de les imatges que hem rebut al llarg dels anys. Si el projecte va endavant estem segurs que no deixarà a ningú indiferent; la matèria primera (vostres imatges) és excel·lent.

Per al certamen d'aquest any, el procés de selecció ha estat similar al de les últimes edicions:

Inicialment, les setze persones que treballem en V.Tuareg vam escollir les fotografies que ens agradaven, i d'aquí va sortir una llista amb 105 imatges. Una selecció posterior la va reduir a 63, que denominem "Seleccionades" . Una votació més i es va arribar a les 19 obres finalistes.

Les 19 fotografies es van lliurar a David Airob perquè decidís el primer i el segon premi. Premis que han estat per.......

Primer premi - 1.000 €

David Suñol. Viatge a Vietnam i Cambodja del dia 06/agost per la fotografia “Baby Pollution”

Segon premi - 500 €

Assumpta Gonzalez. Viatge a Islàndia "Senderisme en les Glaceres" del dia 18/juliol per la fotografia "El mercat dels espècies"

Una vegada, Woody Allen va comentar referent a guanyar o no un festival de cinema:

"Guanyar o perdre tan sols depèn del jurat, evidentment, però és tan fàcil trobar a cinc persones que els agradin les meves pel·lícules com a cinc que les avorreixin…" Amb això, el genial director es referia a aquest factor sort que sempre impregna els concursos i que solament es decanta pel gust del jurat. He intentat valorar les imatges no per la seva dificultat a l'hora de realitzar la presa sinó per la mirada d'aquell que es troba darrere la càmera. He decidit atorgar el primer premi a la fotografia d'una nena mirant a càmera enmig del tràfic, tapada per un protector bucal per evitar els efectes de la pol·lució. M'ha agradat la curiositat que desprèn la seva mirada enmig de tot aquest tumult. El segon premi és per a la fotografia d'unes muntanyes presa a Islàndia. L'hora de la presa ens mostra una textura semblant al vellut.i la composició és molt correcta.

Felicitats a tots dos guanyadors.

David Airob

Moltes gràcies a tots per participar; felicitar als guanyadors i també als no-guanyadors. Com cada any, nosaltres ho hem passat realment be contemplant el món a través de la vostra mirada. Possiblement trobeu les fotos al proper catàleg, en els dossier de viatge o a la pàgina web de Viatges Tuareg, que d'aquesta manera és també una mica vostra. Amb els vídeos tenim la intenció de publicar-los en alguna plataforma tipus Vimeo/Youtube de manera que puguin ser consultats per qualsevol interessat.

Gràcies de nou i fins a la propera

SEGON PREMI
Jesus Vera> Agua, Tierra, Aire y Fuego en Landmannalaugar > Islàndia
FOTOS SELECCIONADES
 
 
infotuareg@tuareg.com
Telf. 34 93 265 23 91
Organizació Tècnica dels viatges Viatges Tuareg S.A. GC MD-128 A-08726986 | About Us | Contact Us | Avis Legal | Diseny gràfico: Judit Coma | Il·lustracions: Jordi Vila
Powered by: JMT Web Sites
Top