Ens agradaria tornar-hi

L’exposició Ens agradaría tornar-hi és un recull d’imatges i de testimonis de viatgers que van recórrer Mali, Síria, Iemen i Líbia entre els anys 90 i la primera dècada dels 2000.

En aquell temps, la curiositat per descobrir llocs nous i cultures diferents va créixer exponencialment. Viatjar fora dels circuits habituals va deixar de ser estrany, i noves destinacions van aparèixer als catàlegs de les agències de viatges.

 

… y a lomos de tres hermosos camellos recorrimos la antigua Palmira. La Reina Zenobia nos acompañaba y nosotros soñábamos ser antiguas exploradoras de su caravana. Palmira (Siria) 2009. Ángela Blanco. 

Si fem memòria, el que més recordem d’aquells viatges no són els paisatges i els monuments sinó les persones que vam conèixer: xofers, guies … o la família que ens va convidar a sopar a casa seva. El contacte amb ells, a molts ens va fer canviar la manera d’entendre el món.

A dia d’avui la situació s’ha capgirat: una part del Sahara i de Orient pròxim ha desaparegut del mapa turístic; diferents conflictes han fet que molta d’aquella gent s’hagi vist obligada a fugir de casa seva, convertits en el que avui en dia anomenem refugiats.

 

No sabemos que habrá sido de Mufta, que nos guió a través del desierto de Libia y nos contaba historias deliciosas alrededor del fuego.

L’exposició “Ens agradaria tornar-hi ”  vol recordar que els llocs d’origen de moltes de les persones que arriben a Europa  en busca de refugi eren fins no fa gaire les destinacions de les nostres vacances, i que el desconegut que ara creua el Mediterrani en pastera podría ser el xofer amb qui vàrem compartir tantes aventures i bons moments

A Viatges Tuareg sempre hem pensat que els llocs són sobretot persones. I ara més que mai.

Ells volen venir. Nosaltres volem tornar-hi. Quan tots dos destijos s’hagin complert, estarem en un món millor

 

Otros han tenido más suerte que Mufta. Hayane nos acompañaba en Siria; él era el enlace con los beduinos de la región de Raqqa y Deir Ez Zor. Actualmente trabaja con nosotros en Omán

 

Us convidem a venir a l’Exposició «Ens agradaría tornar-hi»,que presentem a

FIRA B-TRAVEL

RECINTE FIRAL MONTJUIC, PLAÇA ESPANYA

19 AL 22 D’ABRIL

STAND C-338

 

Viajes Tuareg

En 1982 se abrió una pequeña agencia de viajes, en el barcelonés barrio de Gracia, con el nombre de Tuareg. Actualmente Viatges Tuareg es un equipo de 15 profesionales dedicados a la organización de viajes y a la innovación en el terreno de las rutas turísticas. Aquellas primeras rutas por el desierto del Sáhara se han convertido en una programación consolidada de casi 200 alternativas de viaje por todos los continentes. MÁS INFORMACIÓN