Ens agradaria tornar-hi

L’exposició Ens agradaría tornar-hi és un recull d’imatges i de testimonis de viatgers que van recórrer Mali, Síria, Iemen i Líbia entre els anys 90 i la primera dècada dels 2000.

En aquell temps, la curiositat per descobrir llocs nous i cultures diferents va créixer exponencialment. Viatjar fora dels circuits habituals va deixar de ser estrany, i noves destinacions van aparèixer als catàlegs de les agències de viatges.

 

… y a lomos de tres hermosos camellos recorrimos la antigua Palmira. La Reina Zenobia nos acompañaba y nosotros soñábamos ser antiguas exploradoras de su caravana. Palmira (Siria) 2009. Ángela Blanco. 

Si fem memòria, el que més recordem d’aquells viatges no són els paisatges i els monuments sinó les persones que vam conèixer: xofers, guies … o la família que ens va convidar a sopar a casa seva. El contacte amb ells, a molts ens va fer canviar la manera d’entendre el món.

A dia d’avui la situació s’ha capgirat: una part del Sahara i de Orient pròxim ha desaparegut del mapa turístic; diferents conflictes han fet que molta d’aquella gent s’hagi vist obligada a fugir de casa seva, convertits en el que avui en dia anomenem refugiats.

 

No sabemos que habrá sido de Mufta, que nos guió a través del desierto de Libia y nos contaba historias deliciosas alrededor del fuego.

L’exposició “Ens agradaria tornar-hi ”  vol recordar que els llocs d’origen de moltes de les persones que arriben a Europa  en busca de refugi eren fins no fa gaire les destinacions de les nostres vacances, i que el desconegut que ara creua el Mediterrani en pastera podría ser el xofer amb qui vàrem compartir tantes aventures i bons moments

A Viatges Tuareg sempre hem pensat que els llocs són sobretot persones. I ara més que mai.

Ells volen venir. Nosaltres volem tornar-hi. Quan tots dos destijos s’hagin complert, estarem en un món millor

 

Otros han tenido más suerte que Mufta. Hayane nos acompañaba en Siria; él era el enlace con los beduinos de la región de Raqqa y Deir Ez Zor. Actualmente trabaja con nosotros en Omán

 

Us convidem a venir a l’Exposició “Ens agradaría tornar-hi”,que presentem a

FIRA B-TRAVEL

RECINTE FIRAL MONTJUIC, PLAÇA ESPANYA

19 AL 22 D’ABRIL

STAND C-338

 

Ens agradaria tornar-hi
Danos tu opinión